Lezingen

Briljante lezing: werkelijkheid of slechts een illusie

Wilt u een seminar of andere bijeenkomst op ludieke wijze invulling geven? Dan mag Henk Arnoldus als gastspreker niet ontbreken. In het licht van uw organisatie zet hij met verbazingwekkende illusies en trucs vraagtekens bij de eigen waarneming. Kun je wel vertrouwen op je eigen zintuigen? Zijn de keuzes die je maakt wel je eigen keuzes? En is de werkelijkheid wel de echte werkelijkheid of slechts een illusie door jezelf gecreëerd?

Interactief
In direct contact met zijn publiek trekt Henk heel wat zekerheden in twijfel. Zo denk je de baas te zijn over de pincode van je eigen telefoon maar hoe lukt het hem dan toch deze moeiteloos te kraken? Al dit soort eigentijdse trucs en illusies volgen elkaar in razendsnel tempo op. Het is hilarisch, briljant, maar vooral te bizar voor woorden hoe je keer op keer op het verkeerde been wordt gezet. Je staat er met je neus bovenop en toch overkomt het ook jou.

Manipulatie
Met plezier gunt Henk je een kijkje in zijn gedachtegang. Hij laat je ervaren hoe beïnvloeding werkt. Hoe lichaamstaal je gedachten onthullen en diepere gevoelens verraden. En dat hij die vervolgens met groot genoegen manipuleert, mag dan geen verrassing meer zijn. Met zijn flitsende optreden zorgt Henk dat er echt iets met je gebeurt. En met deze ervaring zal je beeld van de werkelijkheid nooit meer hetzelfde zijn.